ADI YAŞATILACAK

Adı Yaşatılacak
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde açılışı yapılan Endoskopi Ünitesi’ne kanserden ölen Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Kemal Batman’ın adı verildi.
Resim

TÜ. Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük’ün destekleri ile Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın Altan ve Endoskopi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak’ın gayretleri ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde oluşturulan ve kanserden genç yaşta yaşamını yitiren Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Ali Kemal Batman’ın adının verildiği Endoskopi Ünitesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Sunar, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın Altan, birim yöneticileri ile Ali Kemal Batman’ın babası Hasan Batman, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu katıldı.

Rektör Yener Yörük, yaptığı konuşmada, üniteye adı verilen Ali Kemal Batman’ı rahmetle andığını söyledi.

Ünitenin yaklaşık 300 bin liraya mal olduğunu ifade eden Yörük, “Bugün hastanemizin iki odalı küçük bir ünitesini açıyor gibi görünüyoruz ancak burada ERCP yapılır hale geldi. Eskiden hastalar bu işlem için İstanbul’a gidiyorlardı. Bu anlamda önemli bir ünite”dedi.

Üniversite hastanesi polikliniklerinde bir yenilenme sürecinin başladığını anlatan Yörük, bu yenileme ile çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Yener Yörük, 2014 yılında da projelerinin kabul edilmemesi sonucu ciddi finansman kaynağı ile hastanenin diğer kısımlarını da modern hale getireceklerini söyledi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın Altan da Endoskopi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak’ın gayretleri ve Rektör Prof. Dr. Yener Yörük’ün destekleri ile büyük bir eksiğimizi giderdiklerini söyledi.

Altan, “Ünitemizin ismine gelince, Trakya Üniversitesi’nde yetişen ve mesleğinin başlangıcında amansız bir hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden Ali Kemal Batman’ın adını burada yaşatacağız” dedi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak ise ünite hakkında bilgi verdi.

Albayrak, şöyle devam etti:

Ünitemizde kolonoskopi, gastroskopi, gastroskopik invaziv girişimlerin tamamı, kolonoskopik invaziv girişimlerin tamamı, polipektomiler, PEG işlemleri, gastroentorolojik cerrahide yapılabilecek pek çok girişimi yapıyoruz şu anda uygulamaya başladık. Bunlardan daha ileri aşamada ERCP dediğimiz bir işlem yapıyoruz. Son 8 ayda 95 işlem gerçekleştirdik. Safra kanalındaki taşları ameliyata gerek duymasızın, tamamen invaziv olmayan bir işlemle ağızdan girerek çıkartabileceğimiz bir yöntem uyguluyoruz. Bundan sonra daha iyilerini yapmak için de çalışacağız.”

Hasan Batman ise oğlunun mesleğine âşık biri olarak genç yaşta yaşamını yitirdiğini söyledi.

Batman, şöyle devam etti:

Oğlum mesleğini ve insanları çok seviyordu. Bir keresinde ayağını kırmıştı. O dönemde 60’a yakın hastası kendisini ziyaret ederek acil şifalar dilemişti. Hastaları tarafından çok seviliyordu. Anısı burada yaşayacak olmasından dolayı mutluyum.”

Edirne Haber (13.12.2013)
Bu içerik 13.12.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2048 kez okundu.