"ÇOCUKLARDA ALT ISLATMA VE İŞEME" KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 17.03.2017 tarihinde Çocuk Ürolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dinçer Avlan tarafından "Çocuklarda Alt Islatma ve İşeme Bozuklukları" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştiridi.

Çocuklarda alt ıslatmanın yol açtığı aile içi ve sosyal sorunlara değinen Prof. Dr. Dinçer Avlan, bu hastaların tedavilerinin Çocuk Ürolojisi kliniklerinde de uygulandığını, uyku düzeninin ağır olması, hormonal düzensizlik ve genetik sebeplere bağlı olan bozuklukların tedavisinde başarı oranının %75'i geçemediğini açıkladı. En yüksek başarı oranına sahip olan alarm sistemli tedavi ve ilaç kullanılan tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dinçer Avlan, bu tedavi yöntemlerine geçilmeden, motive edici tedavi yöntemlerine öncelik verildiğini ve 15 yaşından sonra bozuklukların giderek azaldığını belirtti.
Bu içerik 17.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 625 kez okundu.