EDİRNE VETERANLAR SPOR KULÜBÜNDEN ORGAN BAĞIŞI

Edirne Veteranlar Spor Kulübü mensupları, Üniversitemiz Hastanesinde 29 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen bir törenle organlarını bağışladı. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, sporcular ve yakınları katıldı.

Organ Nakli Merkez Müdürü Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu gerçekleştirdiği konuşmasında Ülkemizde organ naklinin Avrupa’ya kıyasla yüksek seviyede olduğunu belirterek organ bekleyen hasta sayılarına dikkat çekti. Ancak toplumumuzda organ nakli konusunda yeterli bilincin olmadığı da sözlerine ekleyen Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu organ bağışçılarına da katkılarından ötürü de teşekkür etti.

Rektörümüz Üniversitemizin organ nakli konusunda oldukça iyi bir yerde olduğunu söyleyerek, organ nakli ile hastaların yaşam kalitesinin yükseldiğini belirtti. Hastalara şifa verilmesi için organ bağışını önemsediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yörük, bu bağış ile kamuoyunda duyarlılığın daha da artacağını söyledi. Rektörümüz konuşmasını bağışçılara teşekkür ederek tamamladı.

Sporcular adına bir konuşma gerçekleştiren Üniversitemiz personeli ve kulüp başkanı Muzaffer Yıldırım, Edirne Veteran Spor Kulübü olarak birçok alanda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdiklerini söyleyerek, organ bağışı ile herkese örnek olmak istediklerini söyledi. Yıldırım, organ bağışında emeği geçen herkese ve sporcu arkadaşlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından bağışçılar ve Rektörümüz organ bağışı formlarını imzaladılar. 
Ek Resimler
Bu içerik 29.03.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 701 kez okundu.