"HASTANE ENFEKSİYONLARI" KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Hastanemiz Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural "Hastane Enfeksiyonları" konulu basını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda vücut sistemlerinde ciddi sorunlar yaşanan hastalarda hastane enfeksiyonu görülme riskinin daha yüksek olduğunu ifade eden Doç. Dr. Zerrin Yuluğkural hastane enfeksiyonlarının en sık idrar yolu enfeksiyonu, solunum yolu enfeksiyonları, damarların içine girilmesi için yapılan kateter ilişkili enfeksiyonlar olarak kendini gösterdiğini belirtti.

Hastane enfeksiyonlarının daha çok ağır hastaların yattığı bölümlerde görüldüğünü, ve bu enfeksiyonlarından dolayı hayatını kaybeden hasta sayısının geçmiş yıllara oranla azaldığını da belirten Yuluğkural, "Hastane enfeksiyonlarının bulaşma yollarını biliyoruz. Genel olarak ellerden ve yapılan işlemlerden bulaşıyor. Hastane enfeksiyonları bazen kaçınılmaz durumda olabiliyor Yapılan enfeksiyon kontrolü işlemiyle enfeksiyon bulaşma riskini en aza indirgemeye çalışıyoruz" dedi.

Ek Resimler
Bu içerik 22.03.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1008 kez okundu.