HASTANEMİZ GÖZ HASTALIKLARI POLİKLİNİĞİNDE PREMATÜRE RETİNOPATİSİ MUAYENESİ VE TEDAVİSİ YAPILMAYA BAŞLANDI

Göz hastalıkları polikliniğimizde prematüre retinopatisi tanısının konması ve takibinin yapılması için 12 Şubat 2016 tarihinde kullanılmaya başlanan video oftalmoskop cihazının açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Vuslat Gürlü ve Yrd. Doç. Dr. Sadık Altan Özal'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Prematüre retinopatisi (ROP), erken doğan bebeklerin gözlerinde görülen en önemli sağlık sorunlarından biridir ve erken dönemde tedavi edilmediği takdirde her iki gözde körlüğe neden olabilmektedir.

Erken doğan bebeklerin gözlerindeki damarlar doğduktan sonra da gelişmeye devam eder. Prematüre bebekleri yaşatmak için yüksek konsantrasyonlarda verilen oksijenin gözdeki damarların anormal gelişmesine sebep olması ile bebeklerin retinalarında prematüre retinopatisi hastalığı meydana gelir. Hastalığın tanısının ve takibinin yapılabilmesi video oftalmoskop cihazı ile mümkündür.
Ek Resimler
Bu içerik 12.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 930 kez okundu.