HEMŞİRELİK, EBELİK VE ATT HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hemşirelik, Ebelik ve Acil Tıp Teknisyenliği haftası etkinliği 13 Mayıs 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte konuşan Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğretim Görevlisi Saadet Elmas, hemşirelerin doktorlar ile iş birliği içinde çalıştığını söyledi.  4 yıllık eğitim veren kurumlardan mezun olanların yardımcı sağlık personeli olarak anlamlandırılmalarını uygun bulmadığını dile getiren Elmas, tüm sağlık personelinin Hemşireler Haftasını kutladı.

Etkinlikte konuşan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran “Bu mesleğe ilk girdiğimde 3 ya da 4 tane sağlık personeli sayabilirdim, şimdi yüze yakın branş var.” dedi. Mesleki olarak gelişme olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Başaran, branşlaşmanın önemine dikkat çekerek Hemşireler Haftasını kutladı.

Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu da konuşmasında hemşireliğin ve ebeliğin temelinde sevgi ve saygının yattığını belirtti. Hemşireliğin ve ebeliğin gün geçtikçe öneminin arttığını belirten Kişioğlu, “Nesillerimizin geleceği için sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, şimdiki şartların geçmişteki şartlardan iyi olduğunu, sağlık alanında teknik altyapı ve elemanlarla gün geçtikçe daha da ilerlediklerini ifade etti. Modern tıbbın takım ruhu gerektiğini vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, “Sağlık çalışanlarının her saniye dikkatli olması, moral ve motivasyonunun yüksek olması gerekir. Biz insanlar için çalışıyoruz. Bir insanı yaşatmanın dünyayı yaşatmayla aynı olduğuna inanan bir milletiz. Bütün sağlık ekiplerine büyük bir özveri ile çalıştıkları için teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından emekliliğe ayrılan hemşirelere plaket takdim edildi.  Hemşire Meliha Aydın, Prof. Dr. Zeki Hoşcoşkun’dan; Berrin Gürkan, Prof. Dr. Sabahattin Çobanoğlu’dan; Ayşe Fidan, Prof. Dr. İrfan Hüseyin Atakan’dan; Saniye Korkmaz Alur, Prof. Dr. Recep Yağız’dan; Ayten Alper, Doç. Dr. Sedat Üstündağ’dan ve Merhum Bayram Ali Tali adına Ramazan Merç, Öğretim Görevlisi Saadet Elmas’tan plaketlerini aldılar. Ayrıca programa katkılarından dolayı Nusret Can’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Hemşire Özlem Kocadoğan ve Emine Duruoğlu tarafından hazırlanan “Hemşirelik Sanatı” temalı fotoğraf gösterisi ile devam eden etkinlik Hemşire Taner Güneş’in müzik dinletisi ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 13.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1492 kez okundu.