İKİ NAKİL, İKİ YENİ HAYAT!

Resim


Nakil oldu, yattığı yerde göbek attı

14 Yıldır Böbrek Hastası Olan Kadın Nakil Olduktan Sonra, Göbek Atıp Sözünü Tuttu.

Edirne'de Yıllardır Böbrek Yetmezliği Çeken Kıbrıs Gazisi "Ben Borcumu Savaşarak Ödedim Vatanıma Gazi Ünvanı Aldım. Devlette Bana Bunu Hak Ettiğim İçin Verdi, Hediye Etti." Derken, 14 Yıldır Böbrek Yetmezliği Çeken Mukaddes Hanım ise Böbrek Naklini Yattığı Yerde Göbek Atarak Kutladı.

14 Yıldır Böbrek Hastası Olan Kadın Nakil Olduktan Sonra, Göbek Atıp Sözünü Tuttu. Edirne Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böbrek nakli olan Mukaddes Yazıcı (54), 14 yıldır beklediği nakil gerçekleşince. Mutluluktan göbek atıp kutlama yaptı. 14 yıldır diyalize bağlı yaşayan Edirneli Mukaddes Yazıcı,  'bundan bir kurtulayım göbek atacam, oynayacağım' demiştim; deyip yatağında oynadı.

Geçtiğimiz günlerde yüzü dahil tüm organlarını bağışlayan hastaden nakledilen böbrekle tekrar hayata dönen Mukaddes Yazıcı'nın operasyonunu gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Transplantasyon Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, "Şuan gayet iyi tabucu olmak üzere Mukaddes Hanım'da yarında taburcusunu yapacağız. Şuan da herşey yolunda." dedi.

Evli ve 2 çocuk annesi Mukaddes Yazıcı da, "Ben dedim bundan bir kurtulayım göbek atacam, oynayacağım. Çok mutuluyum, çok heyecanlıyım yeniden doğdum ben. Dünyaya yeniden geldim. 14 sene herşeyin hasretini çektim ben."dedi.

Çanakkale'de beyin kanaması geçiren 21 yaşındaki üniversite öğrencisinin ailesi tarafından bağışlanan böbreğin nakledildiği Kıbrıs Gazisi olan Mahmut Yılmaz(60) ise "Ben borcumu savaşarak ödedim vatanıma gazi ünvanı aldım. Devlette bana bunu hak ettiğim için verdi, hediye etti. Bende teşekkür ediyorum." dedi.

Mukaddes Yazıcı'nın da nakil ameliyatını gerçekleştiren Transplantasyon Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, "İki yıldır diyalize gelen Trakya Bölgesi'nde yaşayan bir vatandaşımız. Geçen hafta cumartesi günü İstanbul'dan bölge koordinasyon merkezi tarafından bize sunulan böbreği alıp ve sağlık bakanlığından gönderilen listede Mahmut Bey'e en uygun şekilde olacağı bizim muayenelerimizde de tespit edildi. Dolayısıyla bir hafta öncede Mahmut Bey'e böbreği naklettik. Yarında taburcusunu planlamaktayız, şuan herhangi problemi yok. " dedi.

Bu içerik 17.01.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1635 kez okundu.