MESLEKİ YENİLENME GÜNLERİ'NE YOĞUN İLGİ

 

Trakya Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanlarına yönelik “Mesleki Yenilenme Günleri” konulu programın ilki 09 Kasım 2013 tarihinde Balkan Kongre Merkezinde yapılmıştır. Programa Rektör Vekili  Prof .Dr. Hüseyin SARIOĞLU, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman PİŞKİN, Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret BAŞARAN ve Başhekim Yardımcıları ile  Müdürler ve Hastane çalışanları katılmışlardır.

Sabah ProgramınaSaygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanmış,  Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi  Fotoğraf  Sunumu, Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Derya DEMİRBAĞ KABAYEL‘in konuşması  ve  Başhekim Prof.Dr.  Ümit Nusret BAŞARAN’ın konuşmasıyla devam edilmiştir.   Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Halk Dansları  Ekibinin  gösterisi büyük bir beğeniyle izlenmiştir.  Prof. Dr. Hüseyin SARIOĞLU “İnsan ve Meslek” ve  Yrd. Doç. Dr. Ridade ÖZTÜRK “Etkili İletişim” konularında konferans vermişlerdir.

Öğle yemeğinin ardından programa;  Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret BAŞARAN’ın Kelebekler İsimli Saydam Gösterisiyle başlanmıştır. Fakültemiz Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet YILMAZ  “Önce İnsan” konulu konuşmasını yapmıştır.  Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülent SÖNMEZ “Sağlık Çalışanlarında Stres  ve Öfkeyle Başetme Yöntemleri” hakkında ilgi çekici bilgiler vermiştir.  Rektörlük Hukuk Bürosu  Avukatları  Emine ÇETİN ve Olcay ÖZGİRAY  tarafından “Meslek Disiplini ve Yasal Sorumluluklar” konulu konuşmaların yapıldığı panelde ayrıca  panelist olarak Prof.Dr.Ümit Nusret BAŞARAN,  Hastane Müdürü Nevzat ÜSTÜN  ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Öğretim Görevlisi Saadet ELMAS yer almışlardır.

Programın son bölümünde; hastanemizde görev yapan ve  meslekte 25 yılını dolduran personellere, yakınlarının da katılımıyla plaket töreni düzenlenmiştir. Plaketleri  görev yaptıkları bölümlerin öğretim üyeleri sunmuştur.

 Yüksek bir katılım oranının sağlandığı program, tam bir şenlik havasında geçmiş, personellerin memnuniyeti ve tekrarlanması  dileğiyle sona ermiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 13.11.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1340 kez okundu.