TRAKYA'DA BİR İLK

Resim


Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilk defa Epiduroskopi Tekniği ile Bel Fıtığı Ameliyatı Yapıldı.

Yıllarca ağrılar içinde yaşamını sürdüren ameliyat sonrası dahi ağrılardan şikayet eden bel fıtığı hastalarına umut olacak bu yöntemle hastaların nekahat dönemide ortadan kalkıyor.

Ameliyatı gerçekleştiren Algoroji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlhan Öztekin yatığı açıklamada; "Bugün Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir ilki gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla şimdi yapacağız uygulamada biraz sonra izleyeceğiniz gibi hasta sedasyon altında yani seslendiğinizde gözünü açacağı şekilde sakinleştirilerek yüzü koyun vaziyette kuyruk sokumunda ufak bir centikle katateri bel omuruna doğru yerleştirip oradaki bağ dokularını açacağız."

Balon fogarty dilatasyonu ve Epiduroskopi yöntemini ilk kez uygulayan Doç. Dr. Öztekin, "Hasta bu uygulamadan 2-3 saat sonra kendini rahatlamış olarak hissedecek. Normalde biz bu hastalara out pention dediğimiz uygulama yani hastayı günü birlik yatırıp çıkarıyoruz hastaneye. Hastaneye yatmıyor hastalar. 2 - 3 saat sonra evlerine gönderiyoruz ve ertesi günde işlerine gidebiliyorlar. Hızla cevap aldığımız ve hastanında hızla iyileşme gösterdiği bir tedavi yöntemi.

Bu içerik 17.01.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 14861 kez okundu.