HASTANEMİZDE “DÜNYA UYUŞTURUCU KULLANIMI VE KAÇAKÇILIĞI İLE MÜCADELE GÜNÜ” NEDENİYLE BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Vardar “Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü” nedeniyle 26 Haziran 2015 tarihinde basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Erdal Vardar, dünyada ve ülkemizde önemli bir sağlık sorunu olan bağımlılığın, tedavi edilebilen bir hastalık olduğunun bilinmesinin ve tedavi merkezlerinin yaygınlaşmasının bu sorunların azaltılması açısından önem arz ettiğini bildirdi.  

Ülkemizdeki uyuşturucu madde kullanımına ilişkin sayısal verileri paylaşan Prof. Dr. Vardar, tütün kullanımının %51, ilk deneme yaşının 17, halen kullananların %23’ünün kadın ve %42’sinin erkek olduğunu söyledi. Alkol deneme sıklığının %28, madde kullanım sıklığının ise %2.7 olduğunu belirten Prof. Dr. Vardar, 2014 yılı verilerine göre uyuşturucu madde kullanımına bağlı olarak ölüm sayısının 648 olduğunu vurguladı.

Hastanemiz bünyesinde hizmet veren ve ülkemiz bağımlılık merkezleri içerisinde 23., üniversitelere bağlı bağımlılık merkezleri arasında da 7. olan Balkan AMATEM’in bağımlılara ayaktan ve yatarak psikososyal rehabilitasyon hizmeti verdiğini açıklayan Prof. Dr. Vardar, tedavi olmak isteyen hastaların uyuşturucu destek hattı 191 aracılığı ile veya bireysel başvuru yaparak merkezden hizmet alabileceklerinin altını çizdi.  

Ek Resimler
Bu içerik 26.06.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 639 kez okundu.