KANSER TEDAVİSİNDE İLERİ TEKNOLOJİ

Hastanemizde, kanser tedavisinde uygulanan en ileri ışın tedavi tekniklerini içeren lineer hızlandırıcı cihazı ile hasta tedavisine başlandı.

Açılışı, 24 Eylül 2014 tarihinde Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu tarafından yapılan cihaz, dünyada gelişmiş tedavi merkezlerinde uygulanan en ileri ışın tedavi tekniklerini ihtiva etmektedir.

Cihazın tanıtım toplantısı, 19 Aralık 2014 tarihinde Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Uzal tarafından tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sedat Üstündağ, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel ve Doç. Dr. Selman Çıkmaz ile öğretim üyeleri ve çalışanlar katıldı.

Radyasyon Onkolojisi kliniğinde bulunan lineer hızlandırıcı cihazların üçüncüsü olan bu cihazın diğer cihazlardan farkının, hareket halinde ışınlama (volümetrik ark terapi) yapabilmesi olduğunu belirten Prof. Dr. Uzal, ayrıca, cihaz ile tedavi esnasında tomografi cihazı gibi görüntü alabildiklerini ifade etti.

Günde ortalama 150, yılda ise 1500 hastanın tedavi gördüğü klinikte, hastaların 2/3’ü ayaktan tedavi hizmeti almaktadır. 1999 yılından bu yana tüm bölge halkına hizmet vermekte olan Radyasyon Onkolojisi Kliniği, son teknolojik imkânlarıyla Üniversite Hastanemizin önemli değerlerindendir. 

Ek Resimler
Bu içerik 22.12.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1298 kez okundu.