Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Akademik Personel Sayfası için tıklayınız...

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı 1983 yılında kurulmuştur.  İlk çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanını 1987 yılında vermiştir.

Akademik Kadro

Prof.Dr.Betül Ayşe ACUNAŞ  (Anabilim Dalı Başkanı)

Prof.Dr.Serap KARASALİHOĞLU

Öğretim Üyesi

Uzman

Araştırma Görevlisi

Fiziki İmkanlar

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalına bağlı olarak poliklinik hizmetleri hastanenin 1.katındaki 2 genel pediatri polikliniği, 8 yan dal polikliniği odası (Çocuk Nöroloji polikliniği komşu alanda ayrı bir bölüm olarak konuşlandırılmış şekilde)  olmak üzere 10 odada gerçekleştirilmektedir. 0-18 yaş arasındaki tüm hastaların ilk başvuruları genel pediatri polikliniğine olmaktadır. Bu birime başvuran hastalara bütüncül yaklaşım sunularak ayırıcı tanıları yapılmakta, tedavileri düzenlenmekte, takibe alınmakta ve gerekli  görüldüğünde de ilgili bilim dallarına yönlendirilmektedirler. Böylelikle hastaneye yatış oranları azaltılarak hastalara akademik genel pediatri hizmetleri verilmiş olmaktadır. Tüm bu hizmetler yapılırken aynı zamanda asistan, intörn, 3 ve 4.  sınıf öğrencilerinin eğitimleri de gerçekleştirilmektedir.

Çocuk acil polikliniğinde kesintisiz 24 saat, diğer birimlerde ise mesai saatleri içinde hizmet verilmektedir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalının 5 serviste toplam 83 yatak kapasitesi bulunmaktadır.

Anabilim Dalı Çalışma Düzeni

Her hafta 08.30-09.30 saatleri arasında;

• Salı-Perşembe günleri: Nöbette yatan olguların sunumu
  • Çarşamba: Her hafta bir Bilim Dalından orijinal vaka sunumu

Her hafta 12.30-13.30 saatleri arasında;

• Salı: Makale sunumu
  • Perşembe günleri:  Seminer sunumu
    Ayrıca her bilim dalının kendi bünyesinde asistanlar, uzmanlar ve öğretim görevlileri ile yaptığı haftalık ve aylık makale ve seminer toplantıları olmaktadır.

Bilim Dalları ve Üniteler;
Çocuk Allerji ve Astım
Çocuk Acil
Çocuk Endokrinoloji
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları
Çocuk Hematoloji Onkoloji
Çocuk İmmünoloji
Çocuk Kardiyoloji
Çocuk Nefroloji
Neonatoloji (Yenidoğan)
Çocuk Nöroloji
Çocuk Yoğun Bakım

Çalışma Konuları

Mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programlarının belirlenmesi, Ana Bilim Dalının alt birimleri arasındaki koordinasyonun sağlanması ile eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, (haftalık rutin toplantıların ve ayda bir veya iki defa bilimsel toplantı ve panellerin düzenlenmesi, ayda bir Akademik Kurulda eğitimle ilgili yeni kararların alınması),
Araştırma görevlileri ve akademik personelin atamaları, yurt dışından gelen öğrencilere staj imkânı tanınması.

İletişim Bilgileri
Adres: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Balkan Yerleşkesi, 22030, Edirne
Telefon: +90 284 235 7641 (4900)
Fax: +90 (284) 2352338

Bu içerik 25.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 111420 kez okundu.