Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı

Akademik Personel Sayfası için tıklayınız...

Bölümümüzde verilen tıbbi hizmetler

Elektron mikroskopisi için dokuların hazırlanması, incelenmesi ve fotoğraflandırılması.

Tarihçe :

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinin 1982’deki kuruluşunu takiben, Histoloji ve Embriyoloji 1983 yılında kurulan Morfoloji Anabilim dalı bünyesinde Bilim Dalı olarak yer almıştır. Morfoloji Anabilim Dalının 1993’de Anatomi ve Histoloji - Embriyoloji Anabilim Dalları olarak ayrılması ile Merhume Prof. Dr. Müberra UYGUN’un Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalına Doç. Dr. olarak geçmesi ile Anabilim Dalının kuruluşu tamamlanmıştır. Başlangıçta sınırlı kadro ile eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdüren anabilim dalı, ilerleyen yıllarda yeni akademik personellerin katılımı ile çalışmalarını sürdürmüştür. Prof. Dr. Müberra UYGUN’un vefatından sonra anabilim dalı başkanlığına atanan Prof. Dr. Mehmet KANTER 2005-2012 tarihleri arasında anabilim dalı başkanlığını yürütmüştür.

Vizyon / Misyon

Dokuların mikroskopik yapısını inceleyen bir bilim dalı olarak histoloji, moleküler düzeyden hücre, doku, organ, sistem ve organizma düzeyine kadar yapısal unsurların normal sağlıklık dokulardaki  özelliklerini inceler. Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalımızda tıpta uzmanlık, doktora, lisansüstü, lisans ve ön lisans düzeyinde histoloji ve embriyoloji eğitimi verilmektedir. Bunun yanı sıra bilimsel araştırmalar yürütülmektedir. Anabilim Dalımızın hedefi, histolojinin gelişimine katkıda bulunabilecek düzeyde araştırma projeleri yapabilmek ve bu alana gönül vermiş genç araştırmacılar yetiştirmektedir.

Personel :

Soner UYSAL (Teknisyen)
Hale SİYAHDEMİR (Sekreteri)

Eğitim - Öğretim Faaliyetleri

Anabilim dalımız fakültemiz birinci sınıflarına I., II. ve III. kurullarda,  ikinci sınıfların IV ve V. kurullarında teorik ve pratik histoloji ve embriyoloji dersleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Patoloji Lab. Teknikleri bölümünde teorik ve pratik olarak Genel Histoteknoloji I - II ve Histoloji dersleri verilmektedir.

Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Yükseklisans ve Doktora eğitimi verilmekte olup, şimdiye kadar 6 doktora, 3 tıpta uzmanlık ve 11 yükseklisans eğitimi tamamlanmış, halen Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak 3 doktora ve 7 yükseklisans öğrencisi eğitim ve öğretimlerine devam etmektedir.

Araştırma Faaliyetleri :

Anabilim dalımızda ışık, immunohistokimya ve elektron mikroskobu laboratuvarları olmak üzere 3 laboratuvar bulunmaktadır. Işık mikroskobu laboratuvarında öncelikle öğrencilerin pratik derslerinde gösterilecek histoloji preparatları hazırlanmakta ve araştırmalar yürütülmektedir. İmmünohistokimya ve elektron mikroskobu laboratuvarlarında çeşitli projeler yürütülmektedir. TÜBİTAK ve Üniversite Araştırma fonu tarafından desteklenen bir çok projenin gerçekleştirildiği bölümümüzde bunun yanında, tez ya da araştırma düzeyinde klinik bölümlerle ortak pek çok çalışma yapılmaktadır.

İletişim Adresi:

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Balkan Yerleşkesi, 22030, EDİRNE

Doktora Mezunlarımız :

Gülden YILMAZER
Gülnur KIZILAY-ÖZFİDAN
Meryem AKPOLAT
Yeter TOPÇU-TARLADAÇALIŞIR
Melike SAPMAZ-METİN
Cevat AKTAŞ

Tıpta Uzmanlık Mezunlarımız :

Ranan Gülhan AKTAŞ
Aysel GÜVEN
Yeşim Hülya UZ

Yüksek Lisans Mezunlarımız :

Gülden YILMAZER
Gülnur KIZILAY
Meryem AKPOLAT
Yeter TOPÇU
Melike SAPMAZ
Cevat AKTAŞ
Mustafa ERBOĞA
Tolga MERCANTEPE
Yeliz BOZDEMİR
Duygu UZUN
Ferhat CENGİZ

Bölümümüze ulaşmak için

0-284-2357641 (Hastane Santrali)
Dahili : 1400 (Bölüm sekreterliği)

Bu içerik 12.04.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 14270 kez okundu.