Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı

Akademik Personel Sayfası için tıklayınız...

Akademik Kadro

Öğretim Üyeleri:

Prof. Dr. Muhsin KOTEN (Anabilim Dalı Başkanı)
Prof. Dr.  Recep YAĞIZ
Prof. Dr. Abdullah TAŞ
Yrd.Doç.Dr. Selis Gülseven GÜVEN
Yrd.Doç.Dr. Ahmet KÖDER

Araştırma Görevlileri:
Araş. Gör. Dr. Ahmet YILDIZ
Araş. Gör. Dr. Yusuf KUL
Araş. Gör. Dr. Esma SÜLEYMAN
Araş. Gör. Dr. Erbay DEMİR
Araş. Gör. Dr. Ceyda KARSLI
Araş. Gör. Dr. Hilal ERDOĞAN

Bölümümüzde verilen tıbbi hizmetler
Sağlık hizmetleri ayaktan ve yataklı tedavi hizmetleri olmak üzere iki koldan yürütülmektedir. Ayaktan tedavi hizmetleri Trakya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi poliklinikler bölümünde (D Blok) 2. katta, yataklı tedavi hizmetleri servisler bölümünde (A3 Blok) 8.katta yürütülmektedir. Poliklinikte öğretim üyeleri denetiminde araştırma görevlilerinin çalıştığı 3 ve öğretim üyelerine ayrılmış 3 muayene odasında yılda yaklaşık 25000 hastaya hizmet verilmektedir. Poliklinikte tanı amacıyla kullanılmak üzere muayene mikroskobu, fleksibl ve rijit endoskoplar, video stroboskop bulunmaktadır. Ayrı bir odada kurulu bulunan akustik rinometri ölçümleri, videostroboskopi, objektif ses analizi bir alt birim yapılanmasında aynı poliklinik ortamında yürütülmektedir. Odyolojik tetkiklerin gerçekleştirildiği, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları birimi 4 odyometri, 3 tympanometri, 2 ABR, 2 OAE cihazı ile iki ses yalıtımlı kabinden oluşan donanımı ile 5 odada yerleşik olarak hizmet vermektedir. Bu birimde işitme bozukluklarının değerlendirilmesi için gerekli testler yapılmakta, işitme cihazı uygulamaları gerçekleştirilmekte ve konuşma bozukluklarına yönelik tedaviler uygulanmaktadır. Ayrı bir odada ise kalorik test tankı ve Video-ENG, VEMP cihazı ile donatılmış Vestibüler Laboratuarında denge bozuklukları değerlendirilmektedir. Yataklı tedavi hizmetlerinin verildiği KBB servisimiz 2 kişilik odalarda 23, özel odalarda 7 olmak üzere 30 yatak kapasitesi ile hizmet vermektedir. Servisimizde yılda 1300 hasta yatarak tedavi görmekte, 1200 hasta ameliyat edilmektedir. Merkezi ameliyathanede KBB ve Baş Boyun Cerrahisi için her gün ameliyat yapılan tam donanımlı bir oda bulunmakta gerektiğinde ikinci bir oda da kullanılabilmektedir.

Fiziki İmkânlar ve Teknolojik İmkânlar

• 30 yataklı servis
  • 5 poliklinik odası
  • Odyovestibüler test laboratuarı
  • Akustik analiz ve akustik rinometri test laboratuarı

Poliklinik ve Çalışma Saatleri
Poliklinik her gün 08.30-16.30 saatleri arasındadır. Günde ortalama 100 hasta bakılmaktadır.

Özel Muayene Yapan Öğretim Üyelerimiz

Yrd.Doç.Dr. Ahmet KÖDER

Anabilim Dalı Sekreteri
Özgün ÇAYIR (0284) 235 7641 Dahili: 1230

Servis Sekreteri
Gülnur HATA (0284) 235 7641 Dahili: 2860

Poliklinik Sekreteri
Dilek Zatiye SOFU (0284) 235 7641 Dahili: 1230

Hemşireler
Fikriye YAĞIZ (Sorumlu Hemşire)
Hülya KURT AKAĞAÇ
Serpil ÇITIRIK
Seda KARAUSTA
Semra BÖBEK
Sevginur TUNA
Fatma LİZNAK

İletişim Bilgileri

Adres: Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı, Balkan Yerleşkesi, 22030, Edirne

Telefon: 0 284 235 76 41 (1230-2850-2860)

Bu içerik 25.02.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 86322 kez okundu.