ACİL TIP ANABİLİM DALI TRAVMA ÜNİTESİ'NİN AÇILIŞI YAPILDI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Travma Ünitesi’nin açılışı, 22 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Selman Çıkmaz, Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan, Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Salt katıldı.

Açılışta Ünite ile ilgili olarak bilgi veren Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mustafa Burak Sayhan, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Acil Servisine her gün başvuran hastaların %30 kadarının travma bölümünde tedaviye alındığını söyledi. Sayhan “Tıp Fakültesi olarak Acil Servisimize başvuran travma hastalarına ayrı bir bölümde bakmak istedik. Bu konuda çalışmalarımızı yürüterek travma ünitesini oluşturduk." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, hastanemizde ve acil servisimizde çalışan kadroya emeklerinden dolayı teşekkür etti. Rektörümüz acil servisimizin bölgede büyük bir hizmet verdiğini ve acil servisimize başvuran hastalarımızın diğer acil servislere göre ağır durumda olan hastalar olduğunu belirtti. Acil servisimizin her geçen gün gelişen altyapısı ve olanakları ile büyüdüğünü söyleyen Rektörümüz, uzman hekimlerimizin alanlarında yetkin olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Travma Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

İhtiyaç halinde yatak sayısı 10’a çıkarılabilen 6 yataklı ünitede, alçı, atel uygulamaları ve kesi onarımları gibi küçük cerrahi işlemler yapılacak; ventilatör (solunum cihazı) ile travma hastası tedavisi ve tüm hastaların monitorize olarak takip edilmesi sağlanacaktır.

Modern ekipman ile donatılmış ve uygun klimatizasyon ortamının sağlanmış olduğu travma ünitesinde travmada profesyonelleşmiş hekimler ve diğer sağlık personeli görev yapacaktır. 

Ek Resimler
Bu içerik 22.02.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1048 kez okundu.