ALİ KEMAL BATMAN ENDOSKOPİ ÜNİTESİ AÇILDI

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı bünyesinde bulunan Endoskopi Ünitesi’nin açılışı, 12 Aralık 2013 tarihinde açıldı.  

Açılış töreninde konuşan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın ALTAN, ”Endoskopi uzmanımız Yrd. Doç. Dr. Doğan ALBAYRAK’IN gayretleri ve Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK’ün destekleri ile büyük bir eksiğimizi giderdik. Ünitemizin ismine gelince, Trakya Üniversitesi’nde yetişen ve mesleğinin başlangıcında amansız bir hastalığa yakalanarak hayatını kaybeden Ali Kemal Batman’ın adını burada yaşatacağız.” dedi.

Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan ALBAYRAK, “Ünitemizde kolonoskopi, gastroskopi, gastroskopik invaziv girişimlerin tamamı, kolonoskopik invaziv girişimlerin tamamı, polipektomiler, PEG işlemleri, gastroentorolojik cerrahide yapılabilecek pek çok girişimi yapıyoruz şu anda uygulamaya başladık. Bunlardan daha ileri aşamada ERCP dediğimiz bir işlem yapıyoruz. Son 8 ayda 95 işlem gerçekleştirdik. Safra kanalındaki taşları ameliyata gerek duymasızın, tamamen invaziv olmayan bir işlemle ağızdan girerek çıkartabileceğimiz bir yöntem uyguluyoruz. Bundan sonra daha iyilerini yapmak için de çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK ise, sözlerine Ali Kemal’i rahmetle anarak başlamak istediğini dile getirerek, açılış törenine katılan babasına teşekkürlerini iletti. “Bugün hastanemizin iki odalı küçük bir ünitesini açıyor gibi görünüyoruz ancak burada ERCP yapılır hale geldi. Eskiden hastalar bu işlem için İstanbul’a gidiyorlardı. Bu anlamda önemli bir ünite.”diyen Prof. Dr. Yener YÖRÜK, hastanemizin polikliniklerinde bir yenilenme sürecine başlandığını ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını; 2014 yılında da projemizin kabul edilmesi sonucu ciddi bir finansman kaynağıyla hastanemizin diğer kısımlarının da modern tıbbın gereksinimleri doğrultusunda yenileneceğini vurguladı.

Tören, basın mensuplarının sorularının cevaplandırılması ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 13.12.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1546 kez okundu.