"BAŞ AĞRILARI" KONULU BASIN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslan Tekataş, 26 Mayıs 2015 tarihinde "Baş Ağrıları" konulu bir basın toplantısı düzenledi.

Doç. Dr. Aslan Tekataş, değişik formları bulunan ve değişik düzeyde ağrıya yol açabilen baş ağrısının toplumlarda görülme oranlarının değiştiğini söyledi. En sık görülen baş ağrılarının yüzde 30-40 görülme sıklığı ile gerilim tip baş ağrısı olduğunu belirten Doç. Dr. Tekataş, ikinci sıklıkta ise ortalama her 4-5 kişiden birini etkileyen migren ağrılarının görüldüğünü ifade etti.

Doç. Dr. Tekataş, başı ağrıyan bir kişinin şu durumlarda mutlaka doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi:
1. Çok şiddetli ve ani başlayan baş ağrıları
2. Giderek şiddetlenen ve geçmeyen baş ağrısı
3. Hapşırmak, ıkınmak, cinsel aktivite veya efor ile ortaya çıkan baş ağrısı
4. Kafa travması sonrası ortaya çıkan baş ağrısı
5. Kol ve bacakta uyuşma, güçsüzlük, görme bozukluğu, konuşma güçlüğü gibi nörolojik semptomların eşlik ettiği baş ağrısı
6. Daha önce mevcut olan ağrının şiddeti, şekli değiştiyse, tedaviye cevap vermiyorsa
7. Baş ağrısının hep aynı bölgede olması
8. Yüksek ateş, uyku hali, kafa karışıklığı veya vücut döküntüsünün eşlik etmesi
9. İlk kez ağrıyla tanışan kişinin yaşı 10'un altında, 50'nin üstündeyse.

Toplantı, basın mensuplarının soruları ile sona erdi.

Bu içerik 26.05.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1031 kez okundu.