BÖBREK NAKLİNDE ŞANS KARAHAN'A GÜLDÜ

        Kocaeli’nin Gebze ilçesinde boşanma davası açtığı kocası V.C tarafından başından vurularak öldürülen M.C’den alınan böbrek Edirne’de 18 yıldır diyalize giren böbrek hastası 57 yaşındaki Sevdiye Karahan’a başarıyla nakledildi. Karahan, iyileşir iyileşmez böbreği bağışlayan aileyle tanışmak istediğini ve onları ziyaret edeceğini söyledi.

Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen M.C’nin sol böbreği Edirne’ye, akciğer ile sağ böbreği İstanbul’a, karaciğeri ise Malatya’ya organ nakli için gönderilmişti. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Koordinasyon Merkezi tarafından 10 kişinin ismi böbrek nakli için hastaneye bildirildi. Yapılan tetkiklerin ardından nakil için en uygun hastanın 18 yıldır böbrek yetmezliği bulunan Sevdiye Karahan olduğuna karar verildi. Dün gece Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Böbrek Nakli Ünitesi’nde görevli Yrd.Doç.Dr. Tamer Sağıroğlu'nun girdiği ve 3 saat süren başarılı operasyonun ardından Karahan'a nakil gerçekleştirildi. Gece kendine gelen Karahan, yoğun bakımdan çıkarılarak servise alındı.

Nakil yapılan hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Yrd.Doç.Dr. Tamer Sağıroğlu, "Kadavra böbreğimizle ilgili yapılan testlerle, Sağlık Bakanlığının gönderdiği listedeki ilk birinci sıradaki hastamıza, yapılan testler sonucu en iyi böbreğin onda çalışacağına karar verildi. İlk sıradaki hastaya nakil başarıyla gerçekleşmiştir. Hastamız 18 yıldır diyaliz hastasıdır. Dün geceden bu saate kadar yaklaşık 1,5 litre idrarı mevcuttur ve durumu oldukça iyidir" dedi.

Organ nakli yapılan Sevdiye Karahan ise hayatını kaybeden M. C ye çok üzüldüğünü belirterek, "O gence çok üzülüyorum. Allah ona kabir rahatlığı versin. Onun bir parcası bende yaşayacak. Ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Onun organına çok iyi bakacağım" dedi.

Edirne Haber Gazetesi
 
Ek Resimler
Bu içerik 23.01.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2173 kez okundu.