BU AÇIK KAPANMAZ

Balkanların en büyük hastanelerinden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yaklaşık 700 hemşire açığı var. Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, “Hemşire açığımız had safhada” dedi.


















Balkanların en büyük hastanelerinden ve  1000 yatak kapasiteli Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde y700 hemşire açığı olduğu belirtildi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Haber’in çeşitli sorularını yanıtladı.
Tıp Fakültesi’nde çalışan akademik personelden ayrılanların olduğunu ifade eden Prof. Yener Yörük,  bu ayrılmalar nedeniyle her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
Prof. Dr. Yörük “Biz köklü bir üniversiteyiz. Yaşı ve zamanı gelmiş personelimiz emekli oluyor. 3500-4000 lira gibi maaş alan profesör devletten emekli oluyor ve İstanbul, Ankara gibi illerdeki özel bir üniversiteye geçiyor.  Oradan da emekli maaşından çok fazla bir para alıyorsunuz, güzel bir olanak aslında, . Ama ayrıldıkları bölümde veya alanda bir eksiklik olmadı. Ekibimiz genelde genç ve dinamik her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Personel açığından dolayı da bir aksaklık çıkarsa boşluğu dolduracak ekibimiz var.” dedi.

“İYİ HİZMET VERİYORUZ”

Tıp Fakültesi Hastanesinin kamuoyunun gözü önünde olduğunu ve çok iyi hizmet verdiklerini anlatan Yörük, şöyle devam etti. “Hastanemizde eskiye göre çok daha iyi bir hizmet veriyoruz. Acil servisten başlayayım. Şuanda, eskiye göre bana gelen şikâyet çok çok az, Burak hocama çok teşekkür ederim. 20’den fazla asistanım var hepsi işini gerçekten çok iyi yapıyor. Fedakâr bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Çok daha hızlı, dinamik,  bölgede de 112 olmak üzere devlet hastaneleri ve Kamu Hastaneleri Birliği ile iyi bir diyalog içinde. Bu acil sadece Edirne’nin değil bölgenin en büyük acil servisi. O anlamda acilin yeniden yapılanma sürecini önümüzdeki yıllarda yapmak için çalışıyoruz. Bütün yataklar yenilendi. Onunla ilgili memnuniyetler alıyoruz. Isınma sistemini tamamen yeniledik. Fuoil’den doğalgaza geçtik. 4 milyon 800 bin liralık yıllık gidişattan en az 1.5 milyon lira tasarruf olmak üzere 3 kat tasarruf sağladık. Ondan çok memnunuz. Isınmada memnuniyet arttı.”

“PARK SİSTEMİNE GEÇTİK”

Tıp Fakültesi hastanesinde eskiden röntgenin bozuk olduğunu ve şu anda park sistemine geçtiklerini anlatan Yörük, sözlerini şöyle sürdürdü.
“Röntgenin maliyeti daha az. Devlet size daha az para ödüyor. Film çektiğiniz mi zarar yazıyor. Onu elektronik ortama geçirdik. 1 milyon lira yatırım yaptık. O yatırımda geri kalmıştık. Oradan da 500 bin lira tasarruf elde ettik. Elektrik sistemimizi kontrol ediyoruz. Devletin özele geçiş sürecindeki indirim oranlarını sözleşme yaptık belirli oranda bir indirim aldık. Tasarrufu had safhasında kullanıyoruz. Personel konusunda geçen sene 75 hemşire almıştık. Hemşire grubunda büyük eksiğimiz var. Fakat, hemşire konusunda Türkiye genelinde büyük bir eksik var. Doğum izni, yıllık izin gibi nedenlerle de mevcut kapasitenin yüzde 20’sini kullanamıyoruz. Yeni bir çalışma var ülkemizde. 2000 hemşire alınacak.  Bu anlamda da bu sayıdan ciddi hemşire alacağımıza inanıyoruz. Hemşire açığımız had safhada. Önemli bir sağlık personeli. Biraz takviye aldık. KPSS’den 22 hemşire geldi. Bayramdan önce işe başladılar. Tabii hemşire sayımız norm kadroya göre 1200 hemşire olması gerekiyor. Ama bizim şu an 500 kadrolu personelimiz var. Teorik açıdan 700 açığımız var.”

Edirne Haber Gazetesi  

Bu içerik 26.08.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 1949 kez okundu.