Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin düzenlemiş olduğu hizmetiçi eğitim hakkında

Üniversitemiz Hizmet İçi Eğitim Yönergesi uyarınca personelimize verilecek eğitimlere ilişkin hizmet içi eğitim planı ekte gönderilmiştir. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Eğitim Portalı üzerinden alınacak eğitimler için Personel Daire Başkanlığınca https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/ adresine kullanıcı tanımlamaları yapılmış olup, eğitimlere katılacak hedef gruplar ve açıklamalar dikkate alınarak personellerinizin e-devlet şifreleri ile giriş yaparak 16.01.2023 tarihine kadar söz konusu eğitimleri almaları gerekmektedir. 

Resim 

AÇIKLAMALAR
Üniversitemiz Hizmet İçi Eğitim Yönergesi uyarınca hazırlanan ve Rektörlük Makamınca onaylanan yukarıda yer alan eğitimlerin 16.01.2023 tarihine kadar hedef gruplara uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu eğitim faaliyetleri ile ilgili aşağıdaki adımların izlenerek ilgili personellere imza karşılığı tebliği gerekmektedir. Personellerimizin eğitimlere katılımı zorunlu olup, Personel Daire Başkanlığınca katılımcıların almış oldukları eğitimlerin raporlanması ve takibi yapılmaktadır.
Personelimize verilecek eğitimler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Eğitim Portalı üzerinden verilecektir. Tüm personelimizin erişim için gerekli olan bilgileri Personel Daire Başkanlığınca https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/ adresine eklenmiş olup, eğitimlere katılacak hedef gruplar dikkate alınarak personellerinizin e-devlet şifreleri ile giriş yapmaları gerekmektedir.

Eğitim Gruplarına ilişkin açıklama;

GİH Sınıfında yer alan İdari Personel; Bu grupta idari birim yöneticileri dahil olmak üzere (Fakülte, Enstitü, Yüksekokul Sekreterleri dahil) birimde görev yapan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 36 maddesinde belirtilen Genel İdare Hizmetleri Sınıfında Yer alan personeller (Şef, Bilgisayar İşletmeni Memur, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni vb.) ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesi uyarınca çalıştırılan Büro Personelleri ve yine Sürekli İşçi kadrosunda olup, Masa başı görevler yürüten Veri Hazırlama personelleri ile Koruma ve Güvenlik Görevlilerini kapsamaktadır.

İdari Personel; Bu grup; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca çalıştırılan tüm personeller ile Yardımcı Hizmet Sınıfı Dahil tüm işçilerimizi kapsamaktadır.

Gerçekleştirme Görevlileri ve Birim özlük işleri çalışanları; Bu gruplar konu başlığından da anlaşılacağı üzere bu görevleri yürüten personelleri kapsamaktadır. Eğitim videolarının sonunda kullanıcılar açılan ankete katılabilirler. Var ise; konuya ilişkin soruları cevaplayabilirler. Her eğitimin sonunda sistem katılım sertifikası oluşturmaktadır. Kişilerin bu sertifikaları görev yaptıkları birime vermeleri, ayrıca özlük dosyasında saklanmak ve personel otomasyon sistemimize işlenmek üzere personel@trakya.edu.tr adresine mail olarak göndermeleri zorunludur.

Eğitim sitesine erişim linki https://uzaktanegitimkapisi.cbiko.gov.tr/ dir.

Bu içerik 08.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 6713 kez okundu.