DOÇ. DR. TAMER SAĞIROĞLU: “ÜLKEMİZDE KRONİK BÖBREK YETMEZLİĞİ BULUNAN HASTA SAYISI 60 BİN CİVARINDA”

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, 30 Ekim 2014 tarihinde Organ Bağışı Haftası nedeniyle “Organ Bağışı” konulu basın toplantısı düzenledi.

Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, ülkemizde kronik böbrek yetmezliği olan hasta sayısının 60 bin civarında, bekleme listesindeki hasta sayısının ise 25 bin civarında olduğunu söyledi.

Merkezlerin organ nakli yapabilmeleri için çok iyi bir ameliyathane, çok iyi bir ekipman ve çok iyi bir ekibe sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, ülkemizin organ nakli konusunda büyük aşama kaydettiğini belirtti.

Kendisine kadavradan nakil yapılan emekli hemşire Sevdiye Karahan ise, insanları organ bağışında bulunmaya davet etti.

Bu içerik 30.10.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 997 kez okundu.