HASTANEMİZDE ÇOCUK HEMATOLOJİSİ ve ONKOLOJİ SERVİSİ AÇILDI

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla 18 Mart 2014 tarihinde Hastanemiz Şükrü Kilimci Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılıştan önce Üniversitemiz Rektörü Prof Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmada servisteki yatakların değiştiğini, oksijen sistemlerinin yenilendiğini ve yeni nesil led aydınlatma sistemlerinin kullanılmaya başlandığını; ayrıca servise merkezi klima sistemi kurulduğunu söyledi. Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu’na hastanemize verdiği destekler için teşekkür eden Rektörümüz, hastanemizin Balkanlar’daki en büyük onkoloji hastanesi olduğunu vurgulayarak üniversite hastanemize alınan ve kanser taramada kullanılan PET cihazının yakın bölgemizde bulunmadığını sözlerine ekledi. 

Bakan Müezzinoğlu konuşmasında, Tıp Fakültesi’nin yalnız Edirnelilere ve Trakya’ya değil Balkanlar’a da sağlık hizmeti sunabilecek bir alt yapıya kavuşmasının önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini belitti.

Konuşmaların ardından hastanemizde tedavi gören küçük hastamız “Hepimiz bir değil miyiz sizlerden sevgi bekleyen” adlı şiiri okudu. Törene katılan herkesi duygulandıran şiirin ardından,  Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi’nin açılış kurdelesı kesildi. 

Servisi gezerek görüşlerini aktaran Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesi’ne geçerek burada Tıp Fakültesi anfileri ek bina ve yeni Radyoterapi Ünitesi inşaatları hakkında Rektörümüzden bilgi aldı.

Ek Resimler
Bu içerik 19.03.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 2442 kez okundu.