İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONULU BASIN TOPLANTISI YAPILDI

28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü nedeniyle Hastanemizde düzenlenen basın toplantısına İşyeri Hekimimiz Dr. Nurşen UZUN ve İş Güvenliği Hizmetlerimizi yürüten öğretim elemanlarımız Filiz ARICAK, Cem CANAN ve Kadir Kaan GÖNCÜ ile İşyeri Hemşiresi Elif ÜSTÜN, Eğitim Hemşiresi Deniz MOTÖR katıldı.

Öğretim Görevlisi Kadir Kaan GÖNCÜ, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Hastanemizde yürütülen iş güvenliği hizmetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı.

Ardından, Hastanemiz İşyeri Hekimi Dr. Nurşen UZUN açıklamada bulundu: “Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 28 Nisan “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” olarak belirlenmiştir. Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kampanyasının temel amacı iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek, sağlıklı ve güvenli işyerleri oluşturma konusunda bilinç arttırmak ve yıl boyunca bu amaca yönelik birtakım faaliyetler yürütülmesini teşvik etmektir. Etkinlikler kapsamında, iş kazası ya da meslek hastalığı sonucu hayatını kaybedenler de anılmaktadır.” dedi.

Yakın zamanlarda basın yayın organlarına yansıyan sağlık çalışanlarını hedefleyen olaylarda sağlık çalışanları zarar görmekte, meydana gelen bu olaylar başta sağlık camiası olmak üzere toplumun bütün kesimlerini olumsuz etkilemektedir şeklinde konuşan Dr. Nurşen UZUN, sağlık çalışanının güvenli, yüksek motivasyonla sağlık hizmeti sunması, sağlık çalışanı ve hasta güvenliğinin sağlanması ve Sağlık Bakanlığının “Emeğe Saygı, Şiddete Sıfır Tolerans” politikası dahilinde “Çalışan Hakları ve Güvenliği uygulamaları gereği Hastanemizde “Beyaz Kod” uygulamasına geçildiğini söyledi.

Dr. Nurşen UZUN, “Beyaz Kod” uygulaması ile sağlık çalışanlarının hasta veya hasta yakını tarafından sözel ya da fiziksel şiddet içeren bir olayla karşılaşmaları durumunda olayın kontrol altına alınması; Sağlık Bakanlığı, Cumhuriyet Savcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirim yapılarak adli sürecin başlatılmasını sağladığını vurguladı.

Sağlık hizmetlerinin, çeşitli basamaklardaki kurumlarda görevli sağlık çalışanları tarafından 7 gün/24 saat esasına göre sunulan ve çoğu zaman da büyük fedakârlıkları gerektiren çok geniş bir hizmet alanını ifade etmektedir. Üzülerek belirtmeliyim ki; hastanemizde de sağlık çalışanlarına yönelik hasta veya yakınları tarafından sözel veya fiili şiddet içeren olaylar yaşanmaktadır. Şimdiye kadar “Beyaz Kod” uygulaması ile adli makamlara bildirilen bu olaylar sonucunda hasta veya yakınları çeşitli cezalar almışlardır diyen Dr. Nurşen UZUN sözlerini şöyle sürdürdü: “Dileğimiz, özverili çalışmalarını sürdüren sağlık çalışanlarına görevleri başındayken hasta ve hasta yakınlarının da anlayış ve empati ile yaklaşmalarıdır.”

Ek Resimler
Bu içerik 29.04.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1322 kez okundu.