ODA DONAT, SEVDİKLERİNİN ADINI YAŞAT!

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından hasta odalarının tefrişi için başlatılan tanıtım toplantısı 18 Kasım 2014 tarihinde yapıldı.

Rektörümüz’ün davetiyle toplantıya, Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Prof. Dr. Recep Duymaz ve Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu ile Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Recep Yağız, Başhekim Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ile Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk katıldı.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük; “ Burada başhakemliğimizin gayretiyle başladığımız yenilenme projesi Sağlık Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın büyük destekleriyle kabul gördü. Böylelikle bu sene itibariyle hastanemizde yenilenme çalışmalarını başlatmış olduk. Projenin başlangıcında, hastanenin açıldığından beri var olan kanalizasyon sorunu, yapılan çalışmalarla bugün itibariyle ortadan kalkmış durumdadır. Daha sonraki süreçte hasta odalarındaki pencereleri tümü yenilendi. Ayrıca pencerelere sineklikler takılarak yazın hastalarımızın sivrisineklerden rahatsız olmaları engellenmiştir. Bunların dışında diğer bir hususta bütün asansörlerimizi yenileyerek halkımıza daha güvenli ve hızlı hizmet vermiş olacağız. Hastanemizde yaptığımız bir diğer yenilik ise elektrik alt yapısını değiştirerek, jeneratör beslenme sistemlerimizi yeniledik. Özetleyecek olursak bölgemizdeki insanımıza sunduğumuz sağlık hizmetinin hem niteliğinin artmasını hem de otelcilik hizmetinin artmasını istiyoruz. Bu yıl itibariyle 22 milyon TL. Kalkınma Bakanlığı’ndan, 3 milyon TL. de kendi kaynaklarımızdan olmak üzere 25 milyon TL. hastane yenileme çalışmaları için kullandık. Bugün itibariyle burada “Oda Donat, Sevdiğinin Adını Yaşat” projesini başlatmış bulunuyoruz. Devletimizin olağanca gücünün sağlık hizmetine aktarıldığını görüyorsunuz, bunun üstüne vatandaşlarımızın da odalardaki konforun biraz daha arttırılması için bağışta bulunmalarını arzu ediyoruz. Ben burada yapılan çağrının ses getireceğini inanıyorum. Çünkü burada yapılan bağış insana yapılan yardımdır. Bu nedenle bağışçılar burada yapacakları 5 bin TL.’lik bir bağışla hem sevdiklerinin ismini 10 yıl yaşatacak hem de başka insanlara yardım etmiş olacak” dedi.

Vali Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmasında Üniversite Hastanemizin sadece bölgeye değil aynı zamanda Balkanlara da hizmet vererek uluslararası bir öneme sahip olduğunu belirterek, hastanenin hastaları memnun edecek konfor ve hizmete sahip olması gerektiğini, bu nedenle de hastanemiz için katılımda bulunup yerel imkanların faaliyete geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Recep Gürkan, kampanyanın en önemli yönünün Üniversite ile kentin bir araya gelmesi olduğunu belirterek hastanemize tüm Edirnelilerin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin daha sonra 2 oda ile anne ve babasının isimlerini yaşatacağını belirtti. Toplantıda sırasıyla Belediye Başkanı 2 oda, Rektörümüz 2 oda, ETSO başkanı kurumu adına 2 oda, kendi adına 2 oda, Edirne Ticaret Borsası başkanı kurumu adına 2 oda, kendi adına 2 oda, Edirne İl Emniyet Müdürü kendi adına 1 oda, Rektör Yardımcısı Süleyman Pişkin 1 oda, Rektör Yardımcısı  Recep Duymaz 1 oda, Rektör Yardımcısı Hüseyin Sarıoğlu 1 oda, Üstün Elektrik’ten Cem ve Can Üstün 2 oda, Jentek Jeneratör’den Ahmet Süzer 1 oda, Kar Yapı 2 oda, ETUS 4 oda, Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri kendi adına 1 kurumu adına 2 oda, Hakan-Gönül İnce 1 oda, Necip Beştepe 1 oda, Acar Gold adına Hasan Acar 1 oda, İbrahim Öztürk 1 oda ve İrfan Öztürk 1 oda bağışında bulundu.

Toplantının ardından sekizinci kata geçilerek, hasta odalarında sevdiklerinin ismini yaşatmak isteyen Vali Dursun Ali Şahin, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, ETSO başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk, Üstün Elektrik’ten Can Üstün ve Gold Firması adına Hasan Acar sevdiklerinin adını taşıyan plakalarını odabaşlarına yerleştirdi.
Ek Resimler
Bu içerik 18.11.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1238 kez okundu.