ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE MODERNİZASYON

Üniversite Hastanesinde Modernizasyon
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 7 ay önce başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar hastanenin modernizasyonu için yaklaşık 3 milyon lira para harcandı.
Resim

Sağlık alanında Balkanların Merkezi olma yolunda ilerleyen Edirne’de, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde modernizasyon ve yenileme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Hastanenin Başhekimi ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Edirne Haber’e yaptığı açıklamada, hastanenin başta yoğun bakım üniteleri olmak üzere, acil servis ve poliklinikler ve yatan hasta odalarının alt yapılarının ve teçhizatının yeniden modern hale getirilme çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Modernizasyon ve yenileme çalışmaların tamamlanmasının ardından hastanenin bir otel konforunda olacağını anlatan Başaran, “Hastanemizde yataklara varıncaya kadar her şeyi yenibaştan değiştirdik. Şu anda yatakların yüzde 90’ı değişti. Ufak tefek eksiklikler kaldı burada onlarda yapılacak. Poliklinikler yeniden düzenleniyor. Demirbaşta çok büyük yenilikler var. 3 yeni ameliyathaneyi devreye aldık. Ameliyathane sayımız 14 olduCiddi bir şekilde eleman eksikliğimiz var. Yoğun bakım ünitesine yeni yataklar ekliyoruz. Yeni doğan çocuk yoğun bakım ünitesi açılacak. En büyük eksiğimiz hemşire. 320 hemşire aktif olarak çalışıyor.  Kapasitemizi 930’dan 1020 yatağa çıkardık. Bazı kapalı servisleri açtık. 2013 yılında harcanan ödeneğin tamamını harcadık. Bu da yaklaşık 3 milyon lira. ”

KARTAL TEPE MENSUCATTAN BAĞIŞ

Edirne’nin büyük sanayi tesislerinden biri olan Kartal Tepe mensucat’ın Tıp Fakültesi Hastanesine bağışları olduğunu da anımsatan Başaran, “En üst katta yeni bir çocuk onkolojisi ünitesi oluşturuyoruz. Yılbaşından sonra hizmete girecek. Edirne sanayi tesisi bakımından fazla gelişmemiş. Ama mevcut olanlarında bu tür bağışları yapmasını bekliyoruz” dedi.

YABANCILARA YÖNELİK TEDAVİ ÜCRETLERİ YÜKSEK

Trakya Üniversite hastanesinin sadece Trakya’dan değil Balkanlardan da gelen hastalara hizmet verdiğini de anımsatan Başaran, “Ancak Sağlık Bakanlığı’nın yabancılara yönelik belirlediği tedavi, ücretleri çok yüksek. Çünkü Balkanlardaki varlıklı insanlar Edirne’ye gelmiyor. Ya İstanbul’a ya da Almanya gibi ülkelere gidiyor. Dar gelirli vatandaşlar da fiyatların yüksek olması nedeniyle bize gelmiyor. Bu fiyatların aşağıya düşürülmesi için girişimde bulunduk. Sınır şehirleri bu konudan muzdarip. Mesela Gaziantep. Gaziantep de bu konuda girişimde bulunmuş. Yüzde 50’lik bir zam bizim için yeterli gözüküyor. Balkanlarda sağlık sistemi iyi değil. Atina veya Sofya’da iyi. O da bizim bölgeye uzak.

Edirne Haber (11.12.2013)



Bu içerik 11.12.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2554 kez okundu.