YENİ BİR TEKNİK; KALP AMELİYATLARINDA BÜYÜK AMELİYAT İZİNE SON!

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan EGE başkanlığındaki ekip tarafından küçük kesi ile kalp kapak ameliyatı yapıldı.

İki kalp kapağında bozulma ve ritim bozukluğu olan hastanın, göğüs kemiği kesilmeden sağ göğüs boşluğundan 10 cm.’lik kesi ile bir kalp kapağı (Mitral Kapak) değiştirildi ve diğer bir kalp kapağı tamir edildi. Hastadaki ritim bozukluğunun düzeltilmesi için radyofrekans ablasyon (yakma) işlemi yapıldı.

Ameliyat sonrası ağrısız bir dönem geçiren, yoğun bakımda ve hastanede kalış süresi kısalan hasta beşinci günde taburcu edildi.

Bu tür ameliyatların avantajları, kozmetik görüntü, hızlı iyileşme ve ameliyat sonrası ağrısız bir dönem olarak sıralanabilir.

Prof. Dr. Turan EGE başkanlığındaki ekibimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Başhekimlik

Bu içerik 15.05.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1027 kez okundu.