Yoğun Bakımda Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu Düzenlendi


     Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde Yoğun Bakımda Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu gerçekleştirildi.
     Konferansa Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Sedat Üstündağ, Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Dr. Ebru Kıraner katıldı.
    Dr. Ebru Kıraner konuşmasına Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneğinin 32 yıldır varlığını sürdürdüğünü belirterek başladı. Kıraner, “Gittiğimiz bütün şehirlerde organizasyonlarla meslektaşlarımızla bir arada oluyoruz. Hayat boyu öğrenme felsefesine inanmış olan sevgili öğrencilerimizi ve meslektaşlarımızı bugün burada görmek çok onur verici. Bu organizasyon için çok büyük bir emek harcadık. Bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
  Bu programların çok kıymetli olduğunu ve yoğun bakımların her geçen gün değişip yenilendiğini ifade eden Kıraner, söz konusu yeniliklere ayak uydurabilmek için bu toplantıların çok değerli olduğunu söyledi.
     Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, “Gerek dünyanın gerek ülkemizin içinde bulunduğu koşullar göz önüne alındığında, hemşirelik hizmetinin hem ülkemiz hem de tüm dünya için ne kadar önemli olduğu bir kez daha tüm açıklığıyla gözler önüne serilmiştir.” diyerek yoğun bakım kapasitesinin arttırılmasının ve insan gücünün önemine değindi. Yıldırım, yoğun bakım hemşirelerine fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti.
   Prof. Dr. Sedat Üstündağ yaptığı konuşmada, “Klinikte şunu gördüm biz hekimler ne yaparsak yapalım bu yaptıklarımızı, hemşirelerimizin ilgisi, sevgisi ve bilgisi anlamlı kılıyor.” dedi. Üstündağ, sağlık birimlerinin bir bütün olduğunu ve tüm birimlerin işini sevgi ve ilgisiyle yapması gerektiğini söyledi.
    Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise konuşmasında yoğun bakımın tıbbın en derin yeri olduğunu belirterek, “Servis hastası ihtiyaçlarını söyleyebilir ama yoğun bakım hastasının ihtiyaçlarını siz bilmek zorundasınız. Bu da hasta sorumluluğunun sizin üzerinizdeki ağırlığını bir kez daha yoğun biçimde göstermektedir. O yüzden ben yoğun bakımla uğraşan her türlü sağlık çalışanının özel olduğunu ve çok önemli bir iş yaptığını söylemek isterim.” dedi.
Bu içerik 04.06.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 181 kez okundu.