ZEYNEP KARAHAN MOLEKÜLER PATOLOJİ LABORATUVARI AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarı’nın açılışı Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 20 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, Başhekimimiz Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, Prof. Dr. Hasan C. Ümit, Doç. Dr. Selman Çıkmaz ve Doç. Dr. Tevfik Aktoz, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu ile akademisyenler ve sağlık personeli katıldı.

Açılış öncesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Kemal Kutlu ve Hayırsever İş Adamı Ziya Karahan birer konuşma yaptılar.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, yeni açılacak olan Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarı ile güçlü olduğumuz bir alanda daha da ileri taşınacağımızı söyledi. Temel ve dahili bilimlerdeki gücümüzün yanı sıra Türkiye’nin kamudaki en modern dijital patoloji laboratuvarına kavuşmuş olduk. Bu laboratuvar ile artık kanserin çeşidine göre kişiye özel tanı ve tedavi yöntemi izlenebilecek. Bu laboratuvarın oluşumunda destek olan Ziya Karahan’a ve en büyük gücümüz olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Zeynep Karahan Moleküler Patoloji Laboratuvarı açılışı gerçekleştirildi. Rektörümüz laboratuvarı ve cihazları inceleyerek bilgi aldı. 
Ek Resimler
Bu içerik 20.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1394 kez okundu.