DOÇ. DR. DERYA DEMİRBAĞ KABAYEL, KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA TEDAVİSİNDE BIOFEEDBACK UYGULAMASINI ANLATTI

Hastanemiz Başhekim Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, 8 Temmuz 2014 tarihinde “Kadınlarda idrar kaçırma tedavisinde biofeedback” konulu basın toplantısı düzenledi.

Farklı yaş gruplarında değişken oranda olmakla birlikte yaklaşık kadınların üçte birini etkileyen idrar kaçırma sorununun, ileri yaştaki bireylerde daha sık gözlendiğini belirten Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel, ancak bu durumu ileri yaşın doğal bir sonucu gibi görmenin doğru olmadığını ve çoğu hastada tedavi edilebilir nitelikte olduğunu söyledi.

Toplumda birçok bireyin idrar kaçırma şikâyeti ile hekime başvurmaktan çekindiğini ve şikâyetlerini gizlediğini vurgulayan Doç. Dr. Kabayel, idrar kaçırma probleminde fizik tedavi ve rehabilitasyonun önemli iyileşme sağladığını ve bu programda, egzersiz uygulamaları, elektrik stimülasyonu ve en önemlisi biofeedback uygulamalarının yer aldığını ifade etti.

Biofeedback cihazı ile uygulamanın nasıl gerçekleştirildiğini gösteren Doç. Dr. Kabayel, basın mensuplarının sorularına yanıt verdi.

Basın bildirisine ulaşmak için tıklayınız.

Ek Resimler
Bu içerik 08.07.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 1173 kez okundu.