YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANI PROF. DR. EROL ÖZVAR, YENİLENEN AMELİYATHANELERİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Trakya ve Balkanlar'ın sağlık alanında öncü kuruluşlarından olan Trakya Üniversitesi Hastanesine ziyarette bulundu. Özvar, Trakya Üniversitesi hastanesinde incelemelerde bulunarak, yenilenen ameliyathanelerin açılışını gerçekleştirdi.
   Hastane ziyaretinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Taşan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Dr. Metin Aydoğdu, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Köksal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş eşlik etti.
   İlk olarak Hastane fuayesindeki Trakya Üniversitesinin 2017-2024 yılları arasında açılan ve yenilenen birimlerini içeren sergiyi gezen Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu birimler hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu 2016 yılından itibaren hastanenin dört bloğunun ve yaklaşık 700 odanın klimalı, banyolu olarak yenilendiğini vurgulayarak, Uyku Laboratuvarı, EEG Laboratuvarı, Dahili Yoğun Bakım Ünitesi, Girişimsel Radyoloji, Uygulamalı Eğitim Laboratuvarı, Hemodiyaliz Ünitesi, 4 Yataklı Günübirlik Anjiyo Ünitesi, 4 Yataklı Post Operatif Yoğun Bakım Ünitesi, Brakiterapi Ünitesi, Endoskopi Ünitesi, Acil Görüntüleme Merkezi, Obezite ve Diyabet Polikliniği, Ameliyathaneler, Otomasyon, Solunum Yoğun Bakım Ünitesi, MR 2 Cihazı, Kemik İliği Nakli Merkezi gibi birçok yeni birimin açılışını ve yenilenmesini gerçekleştirdiklerini ve son teknoloji cihazlarla hastaneyi donattıklarını söyledi.
Serginin ardından ziyaret edilen Solunum Yoğun Bakım Ünitesi hakkında bilgi veren Tabakoğlu, bu yoğun bakım ünitesinin pandemi döneminde Edirne ve bölgeye önemli hizmetler sunduğunu vurguladı.
  Ardından Trakya Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadeniz’in adı verilen yeni ameliyathanelerin açılışı gerçekleştirildi. Özvar “Trakya Üniversitesinde yeni bir sağlık hizmetine vesile olacak ameliyathanelerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım. Herkese şifa olmasını dilerim.” diyerek açılışı gerçekleştirdi.
   Yenilenen ameliyatların gezilmesinin ardından Nöroloji Servisi’ni geçen Özvar, burada hasta ziyaretinde bulundu. Nöroloji Servisindeki Türkiye’deki üç merkezden biri olan Epilepsi Cerrahi Merkezine gerçekleştirilen ziyarette Özvar, beyin içine elektrot yerleştirilerek bir tümör gibi epileptik alanın işaretlenmesi konusunda Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Özkan’dan bilgi aldı.
Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 105 kez okundu.